Monday, October 18, 2010

Hmm Gelagak Budak2 Main Dota ( Garena )

Hmmm .. budak2 susah kalau asyik nak racist .. kalah game racist .. ckp allah pig la allah fool la .. hmm .. susah kalau dah cina tu tetap cina .. tp bukan semua cina mcm tu .. aku tau .. tp ada yg suka buat agama tu mcm main2 .. hmm .. yg melayu ni pun satu ... kalau dah derang ckp cam tu ..xleh duk diam2 ke ? biar je la derang nk ckp ape .. lantak derang .. derang yg buat dosa .. yg kita pegi kutuk tuhan derang tu buat pa ? lagi mau cari gadoh ? sudah2 la kanak2 .. kalau baru kenal dunia jgn nak racist2 k .. kan jd balik peristiwa 13mei .. baru tau mcm maner :)
so .. kepada yg main dota kat luar sane tu .. game is game .. jangan nk libatkan agama lak k :)

contoh2 budak2 xde otak 18/10/2010 @ garena
[23:02:11] malay=noob=shit=dirty=pig
[22:50:21] allah is pig's favorite foodallah is pig's favorite food

Tuesday, October 12, 2010

Streamyx ? Or Snailmyx

Kalau disebutkan streamyx .. dulu boleh dibangga sbb line laju .. skrg kalau sebut streamyx semua rasa mcm xpuas hati .. ckp laju tp .. slow mcm SNAIL... kalau xdibyr .. bil sampai bulan2 dkt umah .. kalau xbyr .. kena potong .. kalau xbyr kena bg surat warning .. kalau xbyr kena bg surat merah .. hmm .. tp nk byr tu .. rasa berbaloi ke dgn apa yg diberi ? hantar surat report .. hantar surat tu ini .. tp service ? makin menjadi2 .. nasib la satu jer internet terbesar kat malaysia ... kalau ada 2-3 .. confirm bankrap telekom .. bukan xnak support yg kerajaan .. tp kalau setakat dgn service mcm tu .. rasa nya tak berbaloi .. baik pegi guna service yg swasta .. laju .. n murah .. telekom ambik dr singapore 4mb sama harga 1mb malaysia .. pengguna malaysia dpt .. 1mb ... untung derang 3mb .. duit2 derang semua ambik .. tp .. service ? mcm bagai ..
baiklah streamyx .. later tukar name k .. letak SNAILMYX in tha WOLRD ..
confirm kena maki jer dgn pengguna2 lain :)
chow

Monday, October 11, 2010

Org Miskin Perlu Daftar E-Kasih Sendiri ????

aku pelik ... kenapa org miskin nak kena daftar sendirik dkt cyber cafe ?
mana pegi pekerja2 sekolah ? makan gaji buta ?
ingat org2 tua tu pandai plak guna computer ?
bodoh nya .. pentadbiran skang ni ...
apa guna staff2 yg ada ? simpan ? malas ? makan gaji buta ?
tax makin hari makin naik ? tp kerja ? mcm sial jer
jgn ingat rakyat hanya diam diri jer k gov ..
hati2 lain kali sebelom nak buat program tu :)
jgn sampai kena mogok sudah :)
org tua xkan buat tp yg muda ? nak tgk plak org tua buat keje mcm tu ?
jgn sampai kena kutuk sekali lagi sudah :)
chow