Sunday, July 18, 2010

bodoh nya tempat aku bljr

aku kena gantung selama beberapa bulan sebab kena tuduh mencuruk hp harga bawah 200 henget .. bodo xbodo .. time hp hilang tu aku tengah over time dkt tempat keje .. yg dipelikkannya .. dalam surat dah tertulis jika hilang harta benda yg tak sepatutnya dibawa .. dibawah tanggungan sendiri .. ni bleh plak org HR ambik port sekali ..
dan akhir kata dari aku .. esok antar surat benti .. n saman kaw2 punya :D

Friday, July 9, 2010

Hidup Ini Tidak Adil!!!

Assalamualaikum n selamat petang kepada semua kwn2 aku .. aku da lama xpost dkt blog ni .. sbb aku xde masa .. bz dgn belajar dgn kerja ..
apa yg aku nak post kan ialah ..
kenapa hidup ini tidak adil kepada org yg melakukan kebaikan ...
kenapa org yg melakukan kebaikan di pandang serong sedangkan apa yg terjadi itu salah disisi undang2 tidak kira undang2 syarikat @ undang2 malaysia ..
kenapa mesti di'backup' budak2 yg hisap dadah ?
aku pun rasa pelik skrg ni ... kenapa tempat aku bljr tu nak sangat budak2 yg hisap dadah ni ?
nak kata takda rules ? ada plak .. tp apabila aku mintak balik surat akujanji tu .. derang xnak kasi ..
pelik btol aku rasa skrg ni ... aku mmg xpuas hati dgn cik yg cuba sabotaj aku dgn tempat aku bljr ..
sedangkan apa yg aku buat tu betul .. kenapa mereka mesti nak salahkan org yg betul ? sedangkan
apa yg budak2 derang buat tu salah ?
sudah tiba masanya utk aku saman tempat aku bljr tu ...
bodoh betol tempat aku bljr tu ..
ok la .. setakat ni la dulu ..
laen kali smbg lagi ..
salam