Tuesday, June 16, 2009

Urus Laptop

haha aku baru dpt tau cam ner xnak kasi monitor kita rosak cpt hehehehe :D
ni untuk yg pakai laptop ja .. yg desktop men leh lipat dia nya monitor :p
cara dia mudah ja .. bukan susah pun JGN LIPAT MONITOR TIME LAPTOP TGH PANAS .. haha kalo x abes la berjalur2 mcm bendera mesia da jalur2 dia tu .. kalo rase nak laptop lame lg .. time korang off laptop tu .. jgn terus masukkan dlm beg .. biar kan dia sejuk dulu dalam 2-3 minit .. kalo nak lebih AFDA 5 minit ...
tu lah petua utk hari ni hahaha

Sunday, June 14, 2009

Webnet ? Or WebNEED

Webnet or WebNEED TO PREPARE TO DIE ... hahahahhah bodo la server ni .. asyik down jer .. lepas tu banyak plak nick2 aku drop .. kalo dlm 500 tu 250 drop .. yg lain tu hampi2 nak drop hahaha .. nick bukan baru .. dah ade yg 3-4 taun lamenya aku jaga .. boleh plak drop dgn tibe2 .. adoi .. bodo betol hais .. aku rase kan .. boleh da kot nak benti main mirc .. hahaha .. yg membazirkan mase ... lebih baik buat keje yg boleh mendatangkan faedah .. dpt duit ke .. dpt awek ke .. ok gak tu ... awek ? ops .. aku da ade awek hahahhah .. ok la .. chow la

p/s: WEBNEED NOOB

Thursday, June 11, 2009

Khamis 11/6/2009

Haaaaaaaaaaaaaa ari ni agak membosankan sbb time nak pegi td hujan lebat .. jd aku pun dgn selamber pakai sweater + baju hujan .. nak pegi keje la kunun .. xsempat sampai dkt tempat keje .. dah basah kuyup wakakak .. ngek tul aku ni ... bajet sempat sampai la :D .. last2 aku balik umah .. tukar baju balik hahaha .. xleh keje wei kalo basah kuyup .. dah dkt umah ni .. aku pun menahan sabar .. menanti ujan tu benti .. ada gak la dlm 15 minit cam tu kena tunggu .. ujan pun benti .. aku pun ape lagi .. laju2 jer start moto .. pahtu 'pulas' minyak kuat2 haha .. akhirnya aku bukak kedai ari ni kul 11.15 pergg .. lewat giler da .. dah bersusun org kat luar aku baru sampai wakakkak .. dan juga hari ni amat membosan kerna ramai kwn2 aku xbgun tido lagi :)) semua tgh syok tido kot sbb ujan td .. dengan ini saya menutupkan kata2 saya dengan HARI NI BOSAN

p/s: JGN MAIN UJAN NANTI DEMAM

Wednesday, June 10, 2009

Minyak Dari Lori Yang Banggang

Adoiii kesian aku tgk pemuda2 yg membonceng moto .. tiba2 jatuh kalo lalu dkt simpang tu .. korner skit jer dah terbalik hahaha .. sampai dgn2 aku sekali nak jatuh .. tp nasib la aku ni pro skit bawak moto .. sempat la aku tahan dgn kaki .. giler betol lori ni .. dah la lalu tempat org lalu lalang bleh plak minyak dia tumpah dkt situ .. kalo sikit xpe la .. ni mcm dah jln tu penuh dgn minyak .. xleh nak buat ape2 dah .. aku buat report call la 999 tu .. pahtu dia ckp .. call bomba .. aku call bomba .. bomba ckp call majlis daerah .. call majlis daerah sampai skang xde respon .. apa kah semua ini ? makan gaji buta ? WTF .. tu la aku benci keje kejaan .. makan duit rakyat .. dah la duit tu mcm x halal jer .. wuuu seram aku keje kejaan ni .. baik aku keje swasta jer lagi best .. nampak gak la hasil titik peluh masam sendiri .. jd kita tunggu jer la apa respon dr derang :D

p/s : KEJAAN SAK

Thursday, June 4, 2009

Fak La Polis Malaysia

Celake betol la .. cari duit cari halal pun salah .. kalo jual dadah ke ape ke boleh la nak rush ke nak tangkap ke .. xpasal2 kul 2.15 pagi td aku kena rush beramai2 di cc hahahaha .. baru nak lepak2 dkt cc .. dah kena rush la pulak .. kesian dkt penjaga cc mlm tu ( ALIM ) hahah .. muka dia pucat cam mayat dah .. adoi xleh blah aku tgk muka dia semalam .. haa meh aku cite sebelom dan selepas kejadian .. mula tu dlm kul 10 mlm kot .. ade la 2 org ni nak pakai pc .. dia bajet nak main sampai kul 12 lebih .. memang mata2 kot .. cam no dia leh tau budak tu ade dlm cc sedangkan budak tu selalu jer balik awal .. kul 11 dah balik .. tp td dia xbalik2 lagi aduii .. xpasal2 kena gari depan mate aku .. aku ni pantang tgk org kena gari kan .. kerja nak lari jer la hahaha .. member aku time tu nak balik da ( RICI ) dia dah sampai kat depan pintu tiba2 dia ckp .. POLIS RUSH POLIS RUSH POLIS RUSH .. aku ckp mane2 .. dia ckp tu .. xsempat aku nak bgun .. polis GEMOK dah masuk lari ke bilik air takot ade budak2 lari hahah .. adoi yai .. cam H1N1 jer aku tgk polis tu lari ke tandas .. pahtu ade lagi 3 org masuk ... sorang tinggi .. sorang pendek gemok .. sorang lagi pendek tua .. dak2 ni ckp org2 nakotik .. aku tak tau la betol ke x .. aku bukan pernah kena rush ke ape ke .. derang masok pahtu ckp ... IC IC IC .. aku ckp jap la .. nak ambik wallet ni .. pahtu dah settle kasi IC .. dia pun ckp .. semua berdiri dkt tepi ni .. ambik botol ni .. pahtu kencing 3/4 dari botol tu .. yg parah nya .. aku baru jer lepas kencing .. nak kena kencing lagi hahaha .. punya la lame aku nak kencing dkt toilet tu .. last dpt gak 1/4 dari botol tu haha .. agak susah bukan .. pahtu g antar dkt polis tinggi tu ha .. check punya check .. aku lepas .. Fuh selamat .. ada polis tu ckp .. sape tade IC byr 3ribu @ lokap 3 bulan haha.. giler bapak kena byr sbb tak ingat bawak IC jer .. dah settle semua .. polis tu pun ckp .. tutup cc .. kalo x kita org angkut pc .. aku pun ckp .. nak angkut sile ler bawak waran baru leh angkut pc .. kalo x anda xde kuasa pun nak angkot pc sini .. WA KABEL BESAR BEB .. ok la aku da bosan nak membebel .. nanti aku sambung lg hahaha

P/s : SAMA2 LAH KITA MENJUAL DADAH!!

Tuesday, June 2, 2009

Pengguna Streamyx

Hari ni line aku sengal nak mampus! .. nak kate line 1mbs ? bukan mcm 1mbs pun dah jadi cam dail up 1515 dulu tu .. adoi la .. penat betol nak search barang yg aku nak pun ... kalo la cam ni streamyx di mesia ? aku rase kan xlame kot .. kan kiok terus lepas ni kalo ade syarikat lain yg buat perkhidmatan internet gak .. streamyx dah la mahal satu .. ckp nak perfect jer .. xde putus2 la .. xlag la .. ape la jadah la .. hari2 mcm ni bo le bo ta te ga tau x ? kalo la TM xubah lagi cara derang urus streamyx ni .. aku rase xleh blah da nak pakai streamyx ni .. cam haram jer rase .. menyusahkan betol ler .. line sg 4mb baru 50 henget mesia .. mesia ? 1mb dah 99 henget .. tgk beza byk kan ? TM tau nak untung .. dan TM nak bagi gaji org yg belajar sampai ke luar negara .. tp perkhidmatan ? cam haram! bosan betol aku dgn TM ni .. kan kan aku bom kan bangunan TM ni baru tau hahahaha

p/s : TM SUX DARI DULU LG