Sunday, February 22, 2009

Aku Yang Bz Giler

Adoiyai .. sorry ek semua .. aku bz giler da skang ni .. kalo on laptop pun .. jarang jer ade depan laptop .. aku kena buat keje :(( .. nanti aku ade mase .. aku borak dgn korang k ... syg korang semua :p

Sunday, February 15, 2009

Baca Ni K

Curi Duit Mat Salleh

assalamualaikum ustaz..

Dulu saya pernah membeli secara online dengan membuat pembayaran menggunakan kad kredit orang lain(membuat pembayaran diatas nama orang lain)........bagaimanakah cara untuk saya bertaubat dan meminta maaf kepada tuan kad kredit itu sedangkan saya tidak mengenali tuan punya kad kredit tu kerana kebanyakan kad kredit itu adalah kepunyaan mat salleh..Satelah saya membeli dengan duit haram itu,saya telah menjual barang tersebut...apakah hukum dan apakah yang patut saya lakukan untuk menyucikan dosa saya...

..............................................................................

w.salam

Jika kita telah mengambil harta orang Islam dengan tiada sebenar maka wajiblah bertaubat dengan segera dan wajib pula memulangkan harta tersebut atau menggantikan dengan nilai yang sama.

Tetapi jika tuan harta itu adalah kafir harbi maka tidaklah wajib dipulangkan semula kerana harta mereka itu tidak dihurmati disisi syarak.

Jika diambil dari peperangan maka harta kafir harbi itu menjadi ghanimah yang dibahagikan oleh pemerintah umat Islam.

Dan jika diambil tidak dengan jalan peperangan maka jadilah harta mereka itu sebagai faik.

Harta yang telah diambil dari kafir harbi tersebut hendaklah didermakan kepada tabung2 jihad untuk meneruskan perjuangan membela negeri2 umat Islam yang telah dijajah oleh mereka.

Rujukan Fatawa Syeikh Abdul Qadir al-Mandili

wallahua'lam

Friday, February 13, 2009

Aku Yang Demam

aku demammmmmmmm uwaaaaaaaaaaa .. berat giler kepale rase ni .. nak balik tido la
bye sickboo masam :P

Thursday, February 12, 2009

Bayar Saman 50%

Ada la dalam 2-3 org yg dtg berjumpa dgn aku .. bg ic .. lepas tu aku contact ler member aku y g keje dkt bukit aman tu .. dia ckp ok jer .. salah sorang nya ialah minah kwn aku time aku keje dkt shah alam .. saman dia dkt 800 jd half price 400 jer la keke sorang lagi member dota aku pussee saman dia dalam 600 .. byr half price 300 settle .. ok sape2 nak byr saman lagi boleh pm aku di ym azli_k@yahoo.com .. sile tinggal kan no ic dgn contact nombor kan senang nanti aku usha kan k :D

Hidup Tanpa Saman :p

Wednesday, February 11, 2009

Aku di Batu Rakit

Adoi penat la .. nak pakai tenet kena pegi umah member aku yg study dkt exzet ke ape entah name dia lupe plak hahah .. kena dgr org membebel dr kul 10 sampai kul 5 .. kul 5 aku balik kok lanas tempat asal aku haha .. nasib dekat kalo jauh .. xde makne aku nak balik oih :P

Tuesday, February 10, 2009

4 perkara yg aku buat hari ni

hahah giler ah byk giler aku telah buat dari kul 9.30-11pagi
1) bayar road tax moto di Pejabat Pos Ketereh
2) bayar insuran diri Kota Bharu
3) renew aku nya lesen di Jpj Panji
4) repair moto di Kok Lanas

jd jangan buat keje giler cam aku k
hahahha

Monday, February 9, 2009

Hari Yang Membosankan

hahah first time .. aku bangun terus bosan nak g keje .. adoi .. xtau la kenape .. mungkin sbb MAN U menang semalam kot hahaha .. adoi la

Sunday, February 8, 2009

Usaha Tanda Kejayaan

Itulah pepatah org zaman dulu2 .. dan sampai skrg pepatah tu masih di sebut2 oleh org zaman skang tetapi .. org zaman skang berusaha dgn cara yang mudah utk menjadi kaya contohnya masuk skim cepat kaya .. MLM dan macam2 lagi yang selalu di tawarkan oleh org tertentu kepada kita yang cerdik tetapi BODOH kalau di sebut2 pasal wang .. org melayu yang selalu di tipu sebab org melayu ni PEMALAS .. nak tau kenapa org melayu malas ?
1) org melayu ni diibaratkan bagai singa laut yg dalam zoo .. pagi2 ade org bg mkn .. tgh hari ade org bg makan .. malam pun sama
2) org melayu ni berat tulang sebenarnya .. sbb ? org melayu ni malas buat keje berat .. selalu nak senang .. xde keje pegi lepak warung kopi
3) org melayu suke tido ? kalau tak percaya tgk atas diri sendiri

hahaha kepada org2 yg mempunyai sifat cam tu aku mintak maap ya .. ini hanyalah coretan aku di pagi2 buta ahad ni :D

Saturday, February 7, 2009

Lagu Yang Paling Aku Suke :D

Antique - Tak ingin bercinta

Ku tak ingin bercinta lagi
Ku takut nanti terluka kembali
Ku tak ingin bercinta lagi
Ku takut nanti ku kan sakit hati

Kau datang tawarkan rasa
Untukku yang lelah bercinta
Selalu tertipu daya kau wanita…
Bukan maksudku yang tak pernah mengerti cinta
Ku hanya takut membuat kau kecewa

*Aku mau… kau pun tahu
Ku tak ingin bercinta lagi
Ku takut nanti ku kan sakit hati
Ku tak ingin bercinta lagi

Ku takut nanti kan terluka kembali

Maafkan diriku ini padamkan cinta yang kau beri
Ku hanya takut terulang
Ku kecewa…
[Back to*]

Ku takut ku kan sakit hati
Ku takut ku kan sakit hati

Mengertilah… akan diriku ini
Mengertilah

Kalo Nak D.load Bleh d/l dkt http://koklanas.biz/lie/Antique%20-%20Satu%20Bintang%20-%2008.%20Tak%20Ingin%20Bercinta.mp3

Friday, February 6, 2009

Hari Jumaat 6/2/2009

Adoi aku tengah sakit kepale nak tau sbb ape ?
kul 6 lagi mak aku kejutkan sbb kwn aku dari johor nak kena gerak pegi ke kl .. aku dgn selamber sambung tido balik tapi xleh da tido lena .. kul 12 tu aku bangon mandi2 dan pegi solat jumaat ,.. dah la petang kena keje lg adoiii lagi la tenat kepale aku yg dah masuk air ni ..
Dah la paan a.k.a eropah main2 kan aku .. sedey giler aku kena buli sob sob .. boo pun dah xsyg aku dah lagi sedey aku uwaa :( ape bleh buat nasib badan

ok nak layan techno jap bagi sakit kepale sikit hahah
layannnn

Thursday, February 5, 2009

4/2/2008 - Nak Bayar RoadTax Moto

Aku bg la duit dkt pakcik umah sebelah mintak tlg bayar kan .. tiba2 ade saman atas nama aku .. walaupun aku xpernah kena saman hahah .. sengal giler .. aku ape lagi dgn selamber ah pagi2 ni 5/2/2009 membayar saman tu secara online .. nasib ler lepas .. kalo xlepas nampaknya xdpt la aku bayar roadtax utk taun ni .. mane nak carik RM300 tu kalo 50 ke 100 ke xpe .. ni 300 rabak ler nak carik .. aku ni kan bukan ape .. xminat betol kena saman2 ni :)) ok la sape2 nak byr saman boleh cari aku .. kalo yg 100 tu aku ambik 40 ingit jer haha.. kalo yg 200 ke atas half price :P
di jamin xdidouble charge:P

p/s : jgn amal cara aku buat k :))

Wednesday, February 4, 2009

2/2-3/2/2009 Hari Yg Gile

Haha selepas aku pegi hantar dokumen dkt sungai besi .. aku pegi lepak dkt bb .. mlm tu dak2 geng dota ajak keluar lepak .. sambil karaoke .. aku setakat lagu Sudirman + Awie tu bleh la hahah tp suara sumbang ah ... Nak tau ape terjadi time aku antar dokumen tu ? .. hahahah bodo giler .. aku pegi antar dokumen lepas tu kerani kat situ ckp .. adek letak jer dokumen tu atas meja .. nanti kita org call adek dlm mase terdekat k .. adek boleh balik dulu .. adek boleh sambung kerja dkt tempat lama adek .. aku ape lagi terus jer ckp .. ok xdpt pun xpe .. aku pun blah dari tempat tu hahaha .. aku sampai umah aku dlm kul 12 tgh mlm td .. aku balik terus dpt berita .. budak yg ganti aku tu bergado dgn budak keje mlm .. adoi pening aku cam ni .. xabes2 dgn problem .. ok cukup la ni kot .. aku nak buat keje jap .. wahuahuahua

Monday, February 2, 2009

Bersiap Sedia

Ok .. dengan selamber aku siap sedia nak pegi airport haahhaha .. tp kalo xlepas lagi kali ni .. aku pegi kl naik bas jer la .. biasa la kan ... benda jahat bukan selalu leh dapat .. nasib jer selalu nya kalo dapat .. sebelom ni aku xpernah pun xdpt naik flight .. tp pagi td dgn seksa hati terpaksa melepaskan hahaha .. ala ape nak kisah aku ni kan NOOB ... benda biasa tu bagi OTAI
hahaha ok aku gerak dulu .. ade ape2 aku post lagi bluek dkt boo masam :P

Hari Isnin 2/2/2009

Adoi aku terlepas flight .. aku bgon lewat adoiii .. jadi dgn ini aku terpaksa menunggu flight kul 3 plak .. dengan itu aku pun emo dgn penuh semangatnya hahaha

Sunday, February 1, 2009

Kepada Semua Rakyat Malaysia

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua yang sudi menjenguk ke blog aku yang tak seberapa ini.

Aku dengan tiba2 merasa nak membuat blog sebab .. aku tengok macam2 blog dari rakyat malaysia yang tak bertanggung jawab mencaci agama Islam .. sedangkan ramai yang beragama islam yang tidak berbuat apa2.

Aku ni bukan nya kuat sangat tapi kalau dah bersatu .. mungkin akan kuat ..

Aku nak pesan satu jer ... kepada yang bukan agama islam tu .. jangan suka2 buat blog menghina islam .. mungkin anda akan terima akibat yang teruk nanti :)

That My Wish